Már az oviban is csináltunk vele mindenfélét, de nem gondoltam, hogy ilyen szép dolgokat lehet belőle kreálni.
A recept nagyon egyszerű:
- fél csésze só (durva szemű)
- fél csésze víz
- egy csésze liszt (én kicsit többet tettem bele)
1. Ezeket jól össze kell gyúrni, kinyújtani, és tetszőleges mintákat csinálni belőle. Lehet hópehely, csillag, fenyőfa, vagy ami épp otthon van. Én csillag és hópehely alakúakat készítettem.
(Sütés előtt)
2.Kiszaggatás után ne felejtsük el kilyukasztani őket, mert nem tudunk majd cérnát, vagy szalagot bele fűzni, és felakasztani!
3. Az utolsó előtti lépés, hogy órákra sütőbe tesszük. Fontos, hogy ne legyen magas a hőmérséklet! Én 70 °C-on sütöttem.
4. A kisütött díszeket tetszés szerint filctollal, vagy temperával díszíthetjük!
5. Fűzünk bele díszes szalagot, és mehet is a fára, vagy ajándékként is lehet a fa alá tenni a csomagba.
Nektek hogy tetszik? Ki fogjátok próbálni? Szoktatok kézzel készített ajándékot adni? Ha igen, mit?
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNagyon szépek lettek!!!!!!
VálaszTörlésÉn csináltam már szappant, fűszeres olajat, különféle lekvárokat (csipkebogyó-kökény, narancsos-sütőtöklekvárt, kivis-almalekvárt), bonbonokat. Mindnek nagy sikere volt. Idén is lesz bonbon, és új lekvárok (kávés csokilekvár az biztosan!)
woooow, azért ilyeneket én még nem merek csinálni, mert annyira nem vagyok még gyakorlott háziasszony, de igyekszem :)
VálaszTörlésezekhez nem kell konyhatündérnek lenni:) csak össze kell főzni az alapanyagokat:)
VálaszTörlés