2011. december 13., kedd

Magassarkú és bütyök....

Sziasztok lányok!

Megint van egy kis időm a blogra, szóval úgy döntöttem írogatok pár bejegyzést. A következőkben lesz smink, egészség, köröm, műköröm, szóval minden ami csajos. Outfitet az alkatom  miatt inkább nem szeretnék, de azért megmutatom a báli ruhámat. :)

Nah de a mai téma kér kérdése:

Szereted a magassarkút? 



Tudod milyen következményei vannak, ha gyakran hordod?

Ezeket szeretném megválaszolni a mai bejegyzésben. Az az igazság, hogy nem sok személyes tapasztalatom van a magassarkúval kapcsolatban, ugyanis elég komoly ortopédiai elváltozása van a lábamnak, ezért úgy döntöttem, hogy leírom a magassarkú hordásával kialakuló betegségeket. A bejegyzést a körmös suliban tanultak alapján, valamint netről, és személyes tapasztalatok alapján készítettem.

Először is meg kell említenem a láb részeit, ahhoz, hogy értsétek a továbbiakat. Netről szettem le ezt a képet, és igyekeztem oda írogatni a láb részeit: lábtőcsontok, lábközépcsontok, láb ujjperccsontok. Láthatjátok még a haránt és hosszanti boltozatot.


A  mai bejegyzésben a bütyökről írok nektek:

Az első, és leggyakrabban említett ortopédiai betegség a Bütyök!



Kialakulásának fő oka, a túl szűk orrú cipő, illetve a magassarkú cipő. A nem megfelelő cipő hordása esetén a harántboltozat lesüllyed, a  nagylábujj csontja deformálódik,csonthártya gyulladás alakul ki  és a többi ujj irányába fordult. Gyakran a mellette lévő ujjra ráhajlik, esetleg alá csúszik.



 Állandó fájdalommal járó betegség. A deformitáson kívül látható tünet a gyulladás okozta pirosság, seb kialakulása, amely a dörzsölés hatására mélyebb lesz, így fekély alakulhat ki.

A bütyök ortopédiai kezelésének 3 formája van. Az első a fájdalom csökkentése, gyulladás kezelése borogatással. Második lehetőségláb középcsont fejét részlegesen eltávolítják(Shede műtét). ).  A lényege, hogy lefaragják a kiálló csont egy részét. A harmadik megoldás, amikor a nagyujj csonton egy V alakú vágást ejtenek, igazából kivágnak egy darabot, és csavarokkal rögzítik a megfelelő állapotba. Nagyon fájdalmas műtét, a teljes gyógyulás 8-10 hét is  lehet.

Ha már van bütyök a lábatokon, és nagyon fáj, netán egyszer a műtétre szánjátok magatokat, akkor mindenképp a harmadikat javaslom, ugyanis a Shede műtétek 90%-ánál ugyanúgy vissza alakul a bütyök.

Ha van bütykötök, de még nem fáj annyira, akkor javaslom a kényelmes, lapos talpú, nem szűk orrú, speciálisan kialakított cipőket. Ezekből is lehet már stílusosat, és trendit találni.

Ajánlom figyelmetekbe a Scholl, Dr. Batz és Josef Seibel cipőit!

Remélem hasznos volt ez a bejegyzés! Jobban fogtok innentől figyelni a lábatokra? Vettetek már a három fenti márkától cipőt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése